KAYSERİ / KOCASİNAN - Mustafa Germirli İmam Hatip Ortaokulu

May

Mesleki Rehberlik faaliyetleri kapsamında Kayseri Organize Sanayi bölgesindeki Yenilenebilir enerji tesisi, Su arıtma tesisi ve İtfaiye ziyareti  edildi.

May

Sınav kaygısı ve baş etme yolları çalışmaları Psikolojik Danışman Süleyman Okatan tarafından gerçekleştirildi.

May

Hedef LGS 2024 kapsamında Rehberlik servisinin desteğiyle Dikkat ve Odaklanma semineri okul rehber öğretmenimiz Süleyman Okatan tarafından gerçekleştirildi.

May

Okulumuz 6/B sınıfı öğrencilerinin Fen Bilimleri Öğretmeni Ahsen Tanşu danışmanlığında Tübitak 18. Ortaokul Öğrencileri Arası Proje  yarışmasında 16712 proje arasından bölge finaline kalmaya hak kazanmıştır. Öğrencilerimiz 22-25 Nisan arasında bölge merkezi olan ilimizde projelerini sunacaktır.  Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

7. sınıflara (gelecek yıl 8. Sınıf) Liselere hazırlık programının tanıtımı Okul Psikolojik Danışmanı Süleyman OKATAN tarafından yapıldı.

Mrt

Okulumuz 7. Sınıfları için( Gelecek yıl 8.sınıf) Hedef LGS projesi kapsamında broşür hazırlanmıştır.

Mrt

Sınıf Rehber öğretmenleri ve Rehbelik servisiyle Hedef LGS kapsamında deneme sınav analizleri yapıldı. Yapılan çalışmalar velilere iletişim kanalı üzerinden duyuruldu.

Şbt

Hedef LGS 2024 Liselere Hazırlık Programıyla ilgili Okul Müdürümüz İ.Rüştü YAPICI tarafından Öğretmenlerimize bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

Şbt

Din öğretimi sorumlu Şube Müdürü başkanlığında İl rehberlik koordinatörü hedef LGS projesine dahil olan İmam Hatip okullarının HEDEF LGS koordinatörleriyle toplantısı okulumuzda yapılmıştır.

Şbt

Okulumuz Psikolojik Danışmanı Süleyman OKATAN Hedef LGS 2024 kapsamında 8. Öğrencilerine verimi ders çalışma konulu seminer vermiştir. Seminer sonrası verimli ders çalışma ile ilgili broşür dağıtılmıştır.

Şbt

Okulumuzda 22-26 Ocak tarihlerinde Hedef LGS 2024 kapsamında kamp düzenlendi.

Şbt

Atıkların geri dönüşümü e-Twinning projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Öğrencilerimizin emekleriyle yaptığımız çalışma ile farkındalık uyandırmaya devam ediyoruz.

Güvenli İnternet Gününde farkındalık oluşturmak amaçlı oyunlar oynadık.

Wordart çalışması yaptık.

Atık maddelerimizden robotlar ürettik.

Atıkların geri dönüşümü ile ilgili afişler hazırladık.

Şbt

Klnk. Psk. İzzet ÖZER tarafından bütün öğrencilerimize Sınav Kaygısı, Başarı ve Motivasyon üzerine öğrencilerimizle keyifli bir seminer verildi. Hocamıza verdiği bilgiler için çok teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz rehberlik panosu öğrencilerimizi "Meslek Seçimi" konusunda bilgilendirme amaçlı olarak okul rehberlik öğretmenimiz Süleyman OKATAN tarafından hazırlanmıştır.

Ock

Fen Bilimleri Öğretmenimiz Ahsen Tanşu önderliğinde altıncı sınıf öğrencilerimiz e-Twinning projesi olan atıkların geri dönüşümü projemize başlamıştır. Öğretmenimize ve öğrencilerimize projelerinde başarılar diliyoruz.

Sözlükte “haddi aşma, hata, cehalet, gaflet” gibi anlamlara gelen seref kökünden türetilmiş olan isrâf genel olarak inanç, söz ve davranışta dinin, akıl veya örfün uygun gördüğü ölçülerin dışına çıkmayı, özellikle mal veya imkânları meşrû olmayan amaçlar için saçıp savurmayı ifade eder .Geri dönüşüme kazandırılmayan her mal israftır ve insanlığa zarar verir. Geri dönüşümsüz bir sistemden fertler, aileler, belediyeler ve devlet yani tepeden tırnağa herkes mesuldür. Bu durum mal ve çevre emanetine hıyanet olur.